8 frågor med Ellen

PA050011_cb

Ellen bloggar om livet i en småstad, sina loppisfynd…ja livet i sig själv. Hon skriver på ett magiskt sätt som fångar en på direkten, sen har hon en speciell aura. Det liksom lyser runt henne, en riktig inspirationskälla!

1. Vad inspirerar dig i livet?

Enkelt sagt andra människor. Vad de gör, vad de säger, vad de har på sig, vad de handlar i affären och alla deras små egenheter.

 

2. Du håller på och skriver en bok, vad kommer den att handla om?

Först och främst ska jag försöka få ihop en bok. Det är svårt att säga exakt vad den kommer att handla om, men förhoppningsvis människor i en småstad. Jag vill skriva en kärleksförklaring till Jeppis. Fast en sanningsenlig sådan.

 

3. När började ditt intresse för att skriva?

Jag lärde mig läsa och skriva som fyraåring och sen dess har jag älskat att göra bådadera. Men det kanske var när jag insåg att någon sitter och skriver de här böckerna som jag älskade, att det finns ett sånt fantastiskt yrke som författare, som jag blev intresserad “på riktigt”.

 

4. Berätta om dina studier i Åbo, hur kom du in till Littskapet?

LittSkap, eller Litterärt Skapande som det heter på riktigt är en tvårig författarutbildning. Jag snsökte i vintras och jag kom med. Är sjukt tacksam över det, för det är det roligaste jag gjort i vuxen ålder! Utbildningen är upplagd på tre intensiva helger per termin och träffar med min personliga handledare däremellan.

 

5. Vad är ditt drömjobb?

Det är väl ganska uppenbart, haha? Fast jag tycker jättemycket om mitt nuvarande jobb på Afte Eight, för här får jag vara mig sjäv, hur galen jag än må vara och dessutom syssa med allt jag gillar – människor, mat och kultur.

6. Du fyndar en massa fint på loppis, har du några bra loppistips?

Jeppis och Kokkola är båda super loppisstäder. Jag kommer hem med en massa skräp, men också en hel del guldkorn. Jag tror det bästa man kan göra är att ha ett öppet sinne och köpa snt man gillar, oavsett trender. Men också låta sånt man vet sig att aldrig kommer bli använt.

 

7. Vad gör dig riktigt lycklig?

Vänner, familj, god mat, snällhet och djurungar, speciellt kattungar.

 

8. Vilka är dina 3 boktips för hösten?

Jag ser fram emot att läsa The Night Film av Marisha Pessl, The Goldfinch av Donna Tartt och Kopparbergsvägen 20 av Mathias Rosenlund.

Tack Ellen! Läs Ellens blogg här.

  • http://pamppo.blogspot.com/ Pamela

    Fina fina författaren! <3